torsdag 10 september 2015

Muslibakarna

I tisdags gjorde vi egen musli. Det var Farah, Kimberly och Johanna som gjorde den, fast många fler som åt! Muslin blev god och knaprig. Vi gjorde utan nötter och frön, det gick också bra! Du behöver hjälp av en vuxen om du har tänkt att göra det hemma för du ska använda ugnen.


Här är receptet:

5 dl fiberberikade havregryn
5 dl kokosflingor eller riven kokos
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
2 dl grovhackade nötter
(t ex hasselnötter)
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
2 dl flytande honung
1 msk vatten
3 dl blandad torkad frukt

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Be någon vuxen hjälpa dig.

2. Blanda alla ingredienser, förutom torkad frukt, noga tills grynen fäster ihop lite.

3. Fördela blandningen på två bakpappersklädda plåtar. Rosta i mitten av ugnen 15-20 minuter. Rör om efter halva tiden.

4. Skär frukten i mindre bitar. Blanda med havregrynsblandningen när den svalnat. Förvara i burk med tättslutande lock.

Av: Johanna 5a och Anna


2 kommentarer:

Unknown sa...

Låter jättegott! Jag brukar göra en annan müsli men jag ska prova att göra efter det här receptet också.

Annelie

Unknown sa...

Annelie! Vi provar gärna ett annat recept också. Om du hinner och vill får du gärna lämna det till mig.

Anna