torsdag 18 juni 2015

Konstbild


Det var en regnig dag idag och då bestämde vi oss för att göra en bild.
så: VÄLKOMMEN TILL BORGEN.
Av: Angelina och Aida.

Nya spel


Vi spelar Hedbanz. Mattias fick det nästan för lätt!

Borgen planterar

Skolan är slut och det är nu det börjar ta sig i krukorna!
I maj planterade vi utanför skolan och växterna har haft en trög start med en kall vår. I krukorna finns solroser, jätteverbena, pak choi, malabar spenat, krasse, tomater och daggkåpa. Följ växterna och deras liv här på bloggen!


onsdag 17 juni 2015

Olympic day

På sommarlovets första dag åkte vi på Fritids till Olympic day på Ribersborgsstranden. Sommarlovsvädret var helt perfekt med sol och 20 grader. Olympic day är en dag som anordnas av svenska olympiska kommittén för att fler barn ska få testa på olika idrotter och förhoppningsvis gilla det!

Vi tog treans buss ner till Erikslust och sedan gick vi den sista biten. När vi kom fram fick alla barn en nummerlapp. Vi satte oss ner och väntade på invigningen. Under tiden kunde man få autografer av de sju olympier som var på plats för att berätta om sina sporter och erfarenheter. Autograffavoriten var Danijela Rundqvist. Hon spelar ishockey och vann Mästarnas mästare 2015!



Dagen började med tal och tändning av den olympiska elden. Därefter gick vi direkt till vår första sport som var beach volley. Sen testade vi basket, bågskytte, BMX och friidrott. Vi fick även testa parkour även om det inte var med i vårt schema. Mitt på dagen hade vi hamburgerlunch som levererades direkt på plats av Hassan och Patrik.

När dagen var slut tog vi bussen hem. Barnen hade trötta ben och solbrända näsor. Vi tycker att vi har haft en toppendag!

Här kan du läsa mer om Olympic day!

http://www.sok.se/olympicday/olympicday.4.716d1d681310a8621bf800013761.html


/Fritids genom Anna

måndag 15 juni 2015

Midsommarafton 19 juni stängt

Hej alla föräldrar.

Fredag 19 juni har Fritids Lorensborg stängt då midsommar är en röd dag.

Midsommarafton som ofta förkortas midsommar firas på varierande datum varje år men alltid med närhet till sommarsolståndet. Sommarsolståndet är årets ljusaste dag för oss som bor på norra halvklotet och det är med anledning av ljuset som vi firar midsommarafton. Midsommar är en av de största högtiderna vi har i Sverige och firas friskt över hela landet med bland annat dans runt midsommarstången och utelekar. Firandet består ofta i att man äter sill, färskpotatis och annan svensk mat, till det dricks det oftast nubbe och efterrätten består av jordgubbar och vaniljglass.