fredag 27 februari 2015

Inlägg från Borgen barnen

           
Hej!!!!
Vi i Borgen går i 4-6. I Borgen har det barnen det tryggt och roligt hela tiden. Vi har teknik på måndagar, bakar på tisdagar, vi  har idrott på onsdagar,  barnen har bollsport varannan torsdag och det sista barnen gör innan de har helg är att titta på film på fredagar. Några älskar att dansa så de får dansa till just dance. Barnen får ha dator varje dag. Vi pysslar mycket i Borgen det tycker barnen är kul. Ibland chillar vi bara det tycker barnen om.


MVH - Barnen på Borgen

tisdag 24 februari 2015

Påsklov

Hej!

Påsklovet infaller veckan 14.
30/3– 6/4 2015.


OBS! Måndagen den 6 april (vecka 15) är en röd dag. Mer info om påsklovet kommer snart.



måndag 23 februari 2015

Kläder



                      
              Många kläder glöms kvar på Lorensborgsskolan. Vi har slut på plats. 


Vänligen hämta hem alla kläder. 
Om inget hämtas efter 3 veckor blir vi tvungna att ge bort allt till välgörenhet.

Detta har gällt sedan 1 år tillbaka.


torsdag 19 februari 2015

Hos Vicki

Onsdagen den 18 februari var några av barnen från förskoleklassen och från 1:an på utflykt till TV-programmet: Hos Vicki.
Vi fick vara med som publik när 2 program spelades in och det var en både rolig och jobbig dag.

Vi åkte med buss från fritids strax efter kl.9:00 på morgonen och efter en tur ut på landet där vi fick se både hästar och kor var vi äntligen framme vid inspelningsstudion. När vi kom dit blev vi bjudna på frukt och dricka innan inspelningen av dagens första program startade. Det var ett roligt och musikfyllt program med högt tempo och många skratt. Efter ett par timmar var det dags för en välbehövlig lunch.

När vi hade ätit vår matsäck var det dags att ladda våra batterier genom lite lek ute i trädgården utanför. Då upptäckte vi till allas förskräckelse att det bara fanns ett "utedass". Jag tror att fler än jag försökte hålla sig ända till vi kom tillbaka till fritids igen.

Sedan var det dags för nästa program att spelas in. Då fick vi verkligen se hur det kan vara att spela in TV. Den eftermiddagen kändes det som om att allt som kunde gå fel gick fel, det var kameror som gick sönder, personer som inte kunde stanna kvar på sitt jobb och hela programmet spelades in i bakvänd ordning med slutet som det första som hände.
Allt det här gjorde att det blev förseningar och det blev väldigt varmt och ganska jobbigt att orka sitta kvar på läktarna.

Trots det tror jag att de flesta barnen hade en rolig dag när de fick vara med på något som inte alla får vara med om. Programmen som vi var med och spelade in kommer att sändas på SVT Barnkanalen under hösten, vi får hjälpas åt att hålla utskick efter en exakt tid så att vi inte missar oss.

fredag 6 februari 2015

Leksaker

Hej alla föräldrar


Fritids vill påminna Er om att barnen inte får ta med sig leksaker till skolan.
Om inga personal specifikt bett barnen göra det.

fredagar får barnen ta med sig 1 st leksak, men det sker på eget ansvar.
Det innebär att om leksaken går sönder eller försvinner, så är det inte skolans ansvar att behöva ersätta leksaken.

Fritids rekommenderar därför att inte ta med leksaker hemifrån.


MVH - Fritids Lorensborg